04-11-2013

Tjenixen!
 
Idag var näst sista dagen på kommunen här i Voi. Jag har tillbringat hela min tid här nere på ekonomiavdelningen tillsammans med en kille som heter Darius. Darius är 20 år gammal och student. Han går på ett college i Mombasa men precis som jag så var han här i Voi (sin hemstad) för att göra praktik. Jag har lärt känna många nya personer på kommunen. Jameson, Lucy, Gaile, Joshua och Darius är de personer som jag framförallt tillbringat tiden med.
 
Kommunen här använder sig av ett system som kallas LAIFOMS. Systemet registrerar olika ekonomiska licenser som kan röra allt möjligt. Marknadsförsäljare måste t.ex. köpa en form av tillstånd för att få sälja sina produkter på marknaden. Säljarna kan antingen köpa en dagsbiljett, en veckobiljett eller en månadsbiljett. Detta förs in i checkhäften som sedan kommer in till kommunen där man för in alla intäkter i LAIFOMS. Det kommer alla möjliga typer av människor dit. Det kan vara företagsägare som vill förnya sina tillstånd eller privatpersoner som vill betala hyran för markområden de hyrt av kommunen.
 
En annorlunda sak som hände idag var att Darius tog med mig till invigningen av två nya avdelningar på sjukhuset i Voi. Det var ett livesänt event så förmodligen har jag varit med i kenyansk tv idag. Sjukhuset var ganska modernt jämfört med andra platser här i Voi. Det var t.ex. mycket modernare än vad kommunhuset är men trots att det är modernt så behövs det mycket ny utrustning.
 
Tiden här nere i Voi har varit helt fantastisk. Jag har fått lära mig så mycket nya saker, inte bara på min praktik utan också utöver det. Att få se och uppleva Afrika har varit en grym upplevelse!
 
Här kommer några bilder från kommunhuset i Voi. På första bilden poserar även Darius.
 
Viktor
 
        
Här är en bild på ekonomiavdelningen och Darius.

 
Detta är grinden utanför kommunhuset där man kollar allar bilar och personer som kommer in.
 
 
Detta är en innergård precis utanför mitt kontor. Motorcykeln som ni kan se på bilden är beslagtagen. Det är någon som inte har betalat sin licens för att få köra/parkera i stan.
 
 
En skylt som berättar vart man ska svänga in för att komma till kommunen. Den är inte i toppskick vilket ni kanske ser!
 
 
kommunhuset sett från utsidan.
 
 
En annan del av kommunens område, På bilden kan ni se Kenyas flagga.
 
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp