29-10-13

I söndagseftermiddag och på måndagmorgon var vi allihop på Safari i Tsavo East National Park, som är en stor nationalpark i Kenya. Vi delade upp det på två tillfällen eftersom djuren rör sig mest vid gryning och skymning och det är då det är störst chans att se alla djur. Vi fick åka två minibussar eftersom vi var så många, taken på bilarna gick att fälla upp så man kunde stå och kika ut. Nationalparken är 13,747 kvadratkilometer stor och ligger 2050 fot över havet.

Vi hade väldig tur när vi var ute och fick se väldigt många djur, tex elefanter, antiloper, gaseller, vårtsvin, lejon, leopard, strutsar och giraffer.  Vi lyckades se alla djuren i ”The Big Five” förutom noshörningen, i ”The Big Five” ingår elefanter, lejon, leopard, buffel och noshörning.

Eftersom vi åkte så tidigt på morgonen så orkade vi inte äta frukost innan vi åkte men personalen på Scripture Mission fixade iordning frukostpaket åt oss som vi tog med oss. I parken fanns det en tältplats där vi stannade och gick ur bilarna för att äta, innan vi ens han börja äta var det fullt med hungriga apor omkring oss som vi sedan matade med maten som inte gick åt. Ifrån rastplatsen kunde vi även se elefanter, giraffer och babianer. 

Här kommer lite bilder ifrån safarin.

//Elias

Här ligger en leopard i trädet, vi hade väldigt tur att få se en sån enligt guiden!

 
Här är aporna vi matade!
 
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp